Eenmaal, andermaal…

Postzegelveiling in Amstelveen

Filatelie is de liefde voor het verzamelen van postzegels. Het is echter veel meer dan een hobby. De bijzondere postzegels geven een kijkje in andere werelden en andere tijden. 

Veiling postzegels; Veiling poststukken

Corinphila voor veilen en taxeren van postzegels

De afgelopen jaren realiseerden wij uitzonderlijke opbrengsten voor zeldzaamheden in de Nederlandse filatelie (€ 18.600,- voor Nederland nr. 2 met 1e-dagstempel, € 32.400,- voor Nederland nr. 3 brugpaar). Hetzelfde geldt voor bijzondere afstempelingen, variëteiten, klassiek, Midden-Oosten, China en andere landen in Azië.

Dankzij aparte verkaveling, zorgvuldige omschrijving en goede presentaties op internet kunt u de hoogste opbrengst verwachten voor uw collectie.

Interessant weetje: de meest aansprekende vervalsing van Nederland

De beroemdste vervalsing van Nederland, het telegramzegel van 1 cent met kopstaand waarde-inschrift, kwam in onze 221e veiling onder de hamer. Het middenstuk van het zegel was uitgesneden en daarna zeer kundig omgekeerd teruggeplaatst. Dit zegel heeft lange tijd als echt te boek gestaan, het staat in de meest recente Yvert-catalogus nog steeds genoteerd voor € 40.000,-.

Het telegramzegel bleef na de eerste verkoop in 1922 lange tijd uit beeld, om pas in 1993 weer op te duiken op een Nederlandse veiling. Toen het aan de keuringscommissie van de NVPH werd voorgelegd kwam het bedrog aan het licht.

Veiling prentbriefkaarten; Veiling munten