Eenmaal, andermaal…

Veiling en taxatie van poststukken

Veel filatelisten zien ook de charme van het verzamelen van poststukken. Deze stukken zijn vaak zeer informatief en een hele mooie aanvulling op een postzegelcollectie.

Muntenveiling; Veilinghuis

Veilinghuis Corinphila in Amstelveen

Bij de veiling van poststukken behandelen we ongefrankeerde brieven, luchtpost, noodstempels, geïllustreerde eerstedagenveloppen en landmail. Alles is uitvoerig beschreven en afgebeeld in onze catalogus. Zo zijn potentiële kopers vanuit de hele wereld via internet op de hoogte van het aanbod en kunnen online meebieden.

Interessant weetje: Army-Bagbrieven uit 1799

Bij Corinphila Veilingen in Amstelveen kwamen onlangs zeven Army-Bagpoststukken onder de hamer. Ze waren afkomstig uit de erfenis van een gepensioneerd legerofficier. Opgezweept door de gevluchte Willem V werd in 1799 besloten tot een Engels-Russische invasie in Noord-Holland om de Fransen te verdrijven. De aanval verliep echter niet volgens plan. Een anonieme Engelse officier deed verslag van de campagne sinds de gevechten om Alkmaar. De anonieme officier geeft in de brieven - in totaal vier kantjes - een uitvoerige beschrijving van de veldslagen op 3 en 6 oktober.

Post van en naar het Engelse expeditieleger werd voorzien van het stempel ‘Army Bag’ en is vanwege de logistieke problemen waarmee men kampte zeer zeldzaam. De totale opbrengst bedroeg € 20.700,-.

Taxeren postzegels; Taxeren munten